> ανακαλύπτοντας τους Θεούς του Ολύμπου στη Ζωφόρο του ΠαρθενώναΜέσα από μια παράσταση-δραματοποιημένη αφήγηση
τα παιδιά σκαρφαλώνουν στην Ακρόπολη, για να γνωρίσουν έναν προς έναν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, όπως απεικονίζονται στη ζωφόρο του Παρθενώνα, τη μορφή, τις ιδιότητες, τα σύμβολα, τους σχετικούς με τη λατρεία τους μύθους, ανακαλύπτοντας την προσωπικότητα κάθε θεού και κατανοώντας το ρόλο του ίδιου και του συμβόλου του.

Στο θεατρικό παιχνίδι που ακολουθεί, με τη βοήθεια εποπτικού υλικού, τα παιδιά αναπαριστούν τους θεούς, όπως τους είδαν στη ζωφόρο, αναζητώντας μέσα από ανασυνθέσεις την ταυτότητα και τα σύμβολά τους.


o Πραγματοποιείται στο χώρο του studio «Kινητήρας» (πλησίον νέου Μουσείου Ακρόπολης), με δυνατότητα παράλληλης ξενάγησης στο νέο Μουσείο Ακρόπολης ή στην αρχαία Αγορά, ή στο χώρο του σχολείου. 
  • Προσχολική ηλικία, νηπιαγωγείο, Α, Β, Γ,  Δ΄ Δημοτικού
  • Διάρκεια βασικού προγράμματος: 60-90 λεπτά
  • Διάρκεια ξενάγησης (προαιρετική): 60 λεπτά ή κατόπιν συνεννοήσεως

  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνέεται από το βραβευμένο βιβλίο «Ο Φίλιππος και τα μαγικά κρόταλα-Μια παραμυθένια περιπλάνηση στη ζωφόρο του Παρθενώνα» της Μάνιας Δούκα, (ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 1ο Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσης 2011), που περιλαμβάνεται στον προτεινόμενο κατάλογο του προγράμματος ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Επίσης, είναι εγκεκριμένο από την ειδική Επιτροπή του νέου Μουσείου Ακρόπολης.